Projecten

Ieder jaar bedenken de leden van Rotaract Club Groningen verscheidene projecten die ze uitvoeren gedurende een het Rotaractjaar. De leden proberen hierin een zo goed mogelijke mix te maken tussen fundraising- en hands-onprojecten. Aan elk project zit een (lokaal) goed doel aan gekoppeld. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld Stichting Beatrix Kinderziekenhuis (UMCG)  of Stichting Walk for Life.

Inmiddels bestaan er een aantal terugkerende projecten, waar we elk jaar weer een ander doel voor uitkiezen. Suggesties voor nieuwe goede doelen of projecten zijn natuurlijk altijd welkom.

Hieronder vindt u voorbeelden van projecten die door de leden van Rotaract Club Groningen zijn gerealiseerd.

Paasactie

Er bestaat geen Pasen zonder paaseitjes, dat weet ook Rotaract Club Groningen. Dat is een goede reden om voor de jaarlijkse paasactie overheerlijke paaseitjes te verkopen. De opbrengst van deze verkoop gaat ieder jaar naar een ander doel.

In het verleden is de opbrengst van deze prachtige actie naar onder andere Walk for Life, Sathiko Sath en Dress for Succes gegaan.

Al eerder gesteunde goede doelen zijn Sathiko Sath en Dress for Succes en Walk for Life. Het doel voor 2017 is nog niet bekend.

Kerstpakketten

Elk jaar vragen de leden van Rotaract Club Groningen het winkelend publiek een extra boodschap mee te nemen voor de minder bedeelden in de Stad. De leden zijn voor deze actie rond eind november/begin december in verschillende vestigingen van Albert Heijn in Groningen te vinden.

Alle opgehaalde producten worden verdeeld over de zo’n 300 kerstpakketten. In samenwerking met het Leger des Heils worden kerstpakketten gemaakt en samen brengen we ze naar gezinnen die het minder goed hebben. De producten die niet meer in de pakketten passen, worden naar de voedselbank gebracht.

Het project is in 2005 opgepakt door Rotaract Club Groningen. Internationaal staat het project binnen de Rotaryfamilie bekend als ‘Buy one more’.

Monopoly Groningen

Het oude vertrouwde Monopoly, maar dan in een Gronings jasje. Het bestaat! Rotaract Club Groningen besloot een aantal jaar geleden om een echte Groningse variant van hét gezelligheidsspel van Nederland te maken, geheel met straten en bedrijven vanuit onze provincie.

Bedrijven zoals GasTerra en de Groninger Kaasboetiek kochten een straat op het bord of verzekerden zichzelf van een Kans- of Algemeen Fondskaart. Dit keer geen honderd euro gewonnen bij een schoonheidswedstrijd, maar honderd euro gekregen van de NAM vanwege de aardbevingsschade aan uw huis.

De eenmalige editie werd in 2015 uitgebracht en leverde 20.000 euro op voor Stichting Beatrix Kinderziekenhuis. Het geld werd besteed voor het project ‘TV aan bed’. Het project probeert kinderen die door hun ziekte min of meer geïsoleerd zijn van de buitenwereld door middel van een tv of tabloid toch te betrekken bij de samenleving. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld het Jeugdjournaal bekijken.