Rotaract Groningen

Wat is precies de Rotaract en wie zijn hun leden?

Een Rotaracter is ambitieus, enthousiast, sociaal betrokken, heeft een brede interesse en een internationale blik.


Rotaract is een organisatie van serviceclubs voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar, werkend of studerend. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten, het volgen van trainingen en workshops en door bedrijfsbezoeken of sprekers.

Inzet voor het goede doel.

Rotaractclubs zijn serviceclubs. Wij willen daarom iets betekenen voor anderen in de samenleving. Elke club vergadert eens in de twee weken om te bespreken welk goede doelen zij willen steunen maar vooral om te bepalen wat daarvoor georganiseerd kan worden. Bij Rotaract kun je daarom volop leuke dingen doen. Help bijvoorbeeld mee bij fundraisings- of doeprojecten zoals het verkopen van banketletters of breng een uniek stadspecifiek Monopolyspel uit voor het goede doel.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Rotaract krijg je de kans om in een gemoedelijke omgeving je organisatietalent te ontwikkelen en jezelf te ontplooien. Leer bij een Rotaractclub meer over de organisatie van (internationale) fundraisingsprojecten, ontdek je leiderschapscapaciteiten in trainingsweekenden of doe mee aan seminars en internationale conferenties.

Ontmoetingen en gezelligheid

Via Rotaract leer je snel mensen binnen én buiten Nederland kennen. Omdat Rotaracters graag meer willen leren over andere culturen kun je ieder jaar aan allerlei nationale en internationale Rotaract evenementen deelnemen. Maar ook binnen een Rotaractclub en tussen clubs onderling vind je veel gezelligheid in de clubweekenden, feesten en borrels.