Activiteiten

Rotaract is een sociale serviceclub die zich voornamelijk inzet voor goede doelen. Naast alle projecten en evenementen die wij organiseren om onder andere geld in te zamelen voor het goede doel, doen wij ook vaak andere leuke dingen samen.

Lezingen

Door diverse Rotaryclubs uit het Noorden worden we vaak uitgenodigd om een bepaald evenement bij te wonen. Zo zijn we door hen uitgenodigd voor een lezing van de bekende advocaat Wim Anker van Anker & Anker strafrechtadvocaten. Gezellig, leuk en zeer interessant.

Bedrijvenbezoek

Tevens werden we uitgenodigd voor een presentatie op het politiebureau in Drachten. Hierbij deden we allerlei activiteiten. Zo deden we een quiz, kregen we een rondleiding door het gebouw en lieten ze ons de meldkamer zien met als klap op de vuurpijl dat we mochten schieten in hun oefenruimte.

Internationale activiteiten

Ook doen we mee aan veel activiteiten op internationaal vlak. 2 keer per jaar hebben we de kans om deel te nemen aan de REM (Rotaract European Meeting) die om het half jaar in een ander land wordt gehouden. En 1 keer per jaar is er de EUCO (European Conference). Bij beide evenementen komen Rotaracters vanuit heel Europa samen om elkaar te leren kennen, samen actie te ondernemen voor een goed doel en natuurlijk voor heel veel gezelligheid.

Feestjes

Naast deze evenementen zijn er ook nog andere clubs in Europa die zelf evenementen organiseren om geld in te zamelen voor een goed doel. Zo zijn we met een aantal van onze club naar Brussel geweest om een themafeest bij te wonen met als thema ‘Once upon a Rotaractor’. Een feestje waarbij iedereen verkleed was als een sprookjesfiguur en daarnaast zijn we zelf nog met zijn allen de toerist gaan uithangen.

Samen met de club organiseren we ook veel dagjes uit en natuurlijk gaan we samen aan de borrel. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en zijn hierdoor een hechte club geworden.